torsdag 3 mars 2011

Bibehållen välfärd och välmående kräver tydligen cykelpendling.


Just nu är det lite tyst här på bloggen. Det beror på att det har kommit en ny liten krabat i familjen och det tar ju som många av er lite tid. Cykeln har dock inte fått stå helt still eftersom den äldsta dottern måste aktiveras och det gör man ju bäst genom att hoppa på cykeln och upptäcka nya lekplatser och parker. Dessutom är det ju en del inköp som måste göras ibland, och det görs som vi vet lättast och snabbast med cykeln.

Att få ett nytt barn är faktiskt en stor form av lycka. Lycka hittar vi på olika sett och det är ju ganska individuellt. Men vad är det som gör flest människor lyckliga egentligen? På Cycleville STLHM kan jag läsa att brittiska motsvarigheten till Statistiska Centralbyrån håller på med en undersökning om människors upplevda välmående och/eller lycka. Med hjälp av denna undersökning, tillsammans med ett antal andra, har sedan tankesmedjan NEF (New Economics Foundation) dragit fram de tre saker som gör att människor känner sig lyckliga. Ett av dessa är att få sömn, ett annat är att ha jobb och den tredje, lite överraskande, är att använda cykeln i stället för bil när man pendlar till jobb.

Sedär! Det visste vi väl redan, men det är ju trevligt att undersökningar som görs pekar åt detta håll. Precis som Cycleville STHLM påpekar kan man kanske inte dra FÖR stora slutsatser utifrån detta ur ett mer vetenskapligt perspektiv, men tanken är attraktiv och det pekar onekligen på rätt håll.

Det kanske inte ÄR så konstigt att t.ex. de cyklande danskarna är bland de lyckligaste i världen!

Cykla lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails