söndag 2 januari 2011

Ett år med Malmö - Lund på cykel

Så har 2010 gått med allt vad det innebär. Bloggen har varit mer eller mindre aktiv i perioder, men ambitionen har hela tiden varit att skriva några gånger i veckan. De sista månaderna på 2010 blev det inte så av olika anledningar, men förhoppningsvis blir det nya tag under 2011.

Jag har bytt jobb och jobbar inte längre heltid inne i Lund, vilket innebär att jag inte längre behöver pendla mellan Malmö och Lund hela veckorna. Dock jobbar jag i Lund 2 gånger i veckan och det innebär att det är ännu mindre vits med att skaffa busskort. Att köra bil är inte ett alternativ för mig och ännu mindre nu när vi gått in i ett nytt år. Alltså blir det cykel kvar. Förhoppningsvis håller detta och det blir cykling två gånger i veckan mellan städerna och tre gånger i veckan genom Malmö. Alltså, bloggen kommer i högsta grad förbli levande. Nu kommer dessutom möjligheten förbättras att jämföra cyklandet i Malmö och Lund.

Här kommer lite statistik och informtion om hur det sett ut på bloggen under 2010.


- Bloggen har haft 8326 besök varav 5903 var unika besökare.

- De tre vanligaste sökfraserna som gjorts i sökmotorerna och som lett till ett besök på bloggen är:
1. cykelväg malmö lund
2. cykla malmö lund
3. blogg cykel malmö


- De fem mest läste inläggen är:
1. Att cykla mellan Malmö och Lund
2. Ett rättssamhälle som inte följer lagar och förordningar
3. Resejämföraren från Lunds kommun
4. Huvudlöst krav på cykelhjälm 2.0
5. Är verkligen cyklar så skrämmande för folk i bil?


Jag tackar alla mina läsare för ett trevligt och inspirerande år och hoppas att vi hörs vidare under 2011 och att vi kan utvidga kretsen av vardagscyklister ytterligare. Det är ju dags att få folk att cykla i städerna nu och även mellan städerna där detta är realistiskt. Framåt i utvecklingen bör vi gå och, för att citera en bloggranne, "Lika bra vi vänjer oss".

God fortsättning på det nya året!

Cykla lugnt!

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Såg artikeln om din blogg i gårdagens SkD och bestämde mig för att ta en titt. Tycker bloggen ser jättebra ut och ämnet är intressant. Var kan man fixa en sån fin blogg?

  Cyklade till jobbet mellan Malmö (Kirseberg) och Lund under varje dag hösten 2008. Det var inte bara jätteskönt utan även en naturupplevelse av stora mått. Samt en stor ekonomisk besparing. Tidsmässigt gick det jämnt ut. Att ta sig till och från Centralstationen i Lund och Malmö var 2/3 av tiden för min cykeltur. Resten utgjordes av Pågatågsfärden. Till detta ska läggas att som cyklist så var jag inte beroende av tågens förmåga att hålla sin tidtabell.

  Ännu en dag har grytt med lycka i sin famn. Nu smälter snöhelvetet och det börjar bli lättare att cykla igen. Dags att ge sig ut på stålhästen och tackla de stora och hårda bilarna.

  Ha en bra dag önskar,

  Tomasz Striner

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar Tomasz.

  Vad roligt att läste artikeln i SkD och sen tittade in hit. Visst är det helt underbart med cykeln. Det är snabbt och smidigt, man ger sig iväg när man vill, det kostar inte en spänn och man mår prima. Att det ger en naturupplevelse håller jag definitivt med om. Fast det mest är åkrar man cyklar förbi så finns naturen nära med alla ljud och dofter.

  Då hoppas jag att vi ses i spåret mellan Malmö och Lund tillsammans med alla andra trevliga pendlare.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails