tisdag 2 mars 2010

Världens sämsta cykelbanorJaha. Två inlägg på en dag. Det är inte ofta det händer, men ibland strålar man till.

Jag hittade exempel på ruskigt dåliga cykelbanor på The Guardians cykelblogg. När man tittar på bilderna inser man hur bra cykelbanor man faktiskt cyklar på (allt kan dock förbättras). Undrar om det finns liknande exempel i Sverige. Har ni bilder på liknande cykelbanor i Sverige så får ni gärna skicka dom till mig så ska jag sammanställa det hela. Hade varit otroligt kul, eller kanske skrämmande. Det beror ju helt på hur det ser ut i vårt avlånga land. Om inget annat kanske man skulle kunna använda det till att proppsa på ännu mer för en förbättrad cykelmiljö i Sverige.

Så, ut och ta bilder på tokiga cykelbanor och få gärna era nära och kära att göra detsamma. Bilderna kan skickas med namn och var och när bilden är tagen till joreduff@gmail.com

Cykla lugnt!

7 kommentarer:

 1. Hej!

  Här kommer en bild på en så kallad "cykelbana med parkering", en trafiklösning som Gatukontoret i Malmö använder sig av lite här och där. På bilden (http://i.imgur.com/7TpSX.jpg) ser man att cykelbanan tvärt övergår i parkeringsplats. Det får följden att parkerade bilar plötsligt blockerar vägen. Den som cyklar tvingas gira ut till vänster, vilket leder till konflikter med motortrafiken.

  SvaraRadera
 2. Just det, bilden är från Google Street View och föreställer Nobelvägens början vid Hornsgatan.

  SvaraRadera
 3. Tack för det Nils.
  Jo, sådana fina lösningar ser man ju lite här och var. Dessutom många gånger på ställen där det lätt hade gått att göra cykelbana hela gatan ut. Skumt, men det är väl den ytterst lilla budgeten som inte räcker till. Vi får hoppas och arbeta för en ändring där.

  SvaraRadera
 4. Det här med cykling är mer farligt än jag trodde :-)
  Skrattade gott när jag tittade på bilderna!

  SvaraRadera
 5. Ja, det kan vara lite lurigt att cykla ibland. Hoppas (eller det kanske man inte ska göra) att du kan bidra med några tokiga cykelbanor nu när du skaffat dig en fin cykel.

  SvaraRadera
 6. http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?z=1&mp=%3Cpts%3E%3Cpt%20i%3D%22http%3A//www.hitta.se/images/point.png%22%20y%3D%226167429%22%20x%3D%221322085%22%3E%3Ct%3ES%E4msta%20cykelbanan%3C/t%3E%3C/pt%3E%3C/pts%3E

  Den där biten i Malmö är en katastrof. Cyklister, gångtrafikanter, spårvagn och bilar... och mitt i alltihop ett stort träd! Skulle tro att gångtrafikanter och cyklister har en meter att dela på i en sväng med skymd sikt.

  SvaraRadera
 7. Anonym, tack för den. Jag håller med den biten måste vara en av de sämsta i Malmö. Speciellt spårvagnsspåret är livsfarligt där. Hoppas VERKLIGEN dom funderar lite över det när dom nu börjar dilla om spårvagnar även i Skåne.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails