torsdag 11 februari 2010

Presentation på Cykelbloggar

Igår blev min blogg presenterad på blogg-listan Cykelbloggar. Kändes bra att få ett bra betyg och ett varmt och trevligt välkomnande. Det tackar jag ödmjukast för.

För att svara på lite saker i presentationen så är det 2,5 mil mellan Malmö och Lund (beroende på var du bor och var du ska, jag har 2,5 mil). Ja, jag är en stor fan av Charles Darwin, det är ju han som la grunden till att jag nu kan doktorera i ett otroligt spännande ämne. Samma saker som Darwin tänkte på, men ur ett genetiskt perspektiv, något som Darwin inte kunde eftersom man inte hade koll på hur nedärvningen gick till. Att man får lite dåligt samvete när man läser min blogg för att man tar bilen i stället för cykeln känns både bra och dåligt. Bra för det är meningen, men ska inte köra bil inom städerna. Dock inser även jag att alla inte kan cykla överallt alltid. Vårt samhälle är inte byggt för att det skulle fungera och det finns andra bra alternativ, men visst, cykeln uppfanns som ett transportmedel, så varför inte använda den till det (givetvis är även motions- och tävlingscykling trevligt). Att dra fram cykeln när det är -15 är kanske inte så kul, precis som det påpekas, men å andra sidan finns det kläder, skidor, sparkcyklar och för all del ben att använda i stället för bilen. ;)

Nu tillbaka till förberedelserna inför dagens föreläsning, Molecular markers in Conservation biology. Flummig titel för någon som kanske inte är insatt. :)

2 kommentarer:

 1. Grattis Marcus till uppmärksammandet!
  Delar helt din inställning att cykeln främst är ett ypperligt transportmedel. (Även om det är kul att cykla racer.)
  Visst finns det många kring tätorterna som valt att bosätta sig så att de är helt beroende av bil. Att man bygger nya områden såhär är dock helt obegripligt och vettlöst. De som flyttar dit kan få anledning att ångra detta om och när oljan blir riktigt dyr. Förhoppningsvis slipper vi se en likadan utveckling som i USA men det kan vara bra att studera exemplen:
  http://opinionator.blogs.nytimes.com/2010/02/10/slumburbia/

  SvaraRadera
 2. Tack Ivan. Det är kul när folk gillar vad man skriver och ännu roligare om de delar ens tankar och åsikter.

  Precis som du skriver i ditt senaste inlägg så tror många att oljaproduktionen når sin kulmen inom en snar framtid, vilket skulle göra det otroligt dyrt att vara helt beroende av att köra bil. Skulle alla fossila bilar i t.ex. Sverige bytas ut mot elbilar skulle de direkta utsläppen minska från bilparken. Problemet är ju, som med allt annat att det kommer att behövas väldigt mycket mer el. Hur kommer den produceras? Olja? Kol? Kärnkraft? Vind?

  Well, den som lever får se, men tills dess tycker jag nog att vi ska ta cykeln så mycket som möjligt (eller kanske sparken eller skidor som vädret är nu).

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails