onsdag 18 maj 2011

Cykeldiskussion med Gröna Hjulet

Igår var en trevlig dag. Speciellt om man gillar att prata cykling och dessutom över en öl. Igår anordnade Gröna Hjulet en träff på puben Tröls i Malmö. Kvällen började med lite talare; det var Olle Evernäs som är trafikplanerare i Malmö Stad och främst jobbar med cykling. Olle pratade lite om vilka tankar och planer som finns för cykelinfrastrukturen i Malmö. En sak som Olle ska ha en eloge för är när han säger att Malmö blivit utsedda till Sveriges bästa cykelstad, man att det är en karamell de inte ska suga på. Bra där! Efter honom tog Christian Fasth, som skriver bloggen Cykla i Malmö, vid för att prata om just cykling i Malmö ur en cyklists perspektiv. Efter honom intog Karolina Skog, kommunalråd i Malmö, scenen för att prata några korta ord om den cykel-highway som planeras mellan Malmö och Lund. Nästa på tur var Anton som skrivit ett arbete om förutsättnigarna för cyklister i olika städer och sist vid mikrofonen var Simon som jobbar som cykelbud i Köpenhamn, världen bästa cykelstad enligt Köpenhamnarna; en åsikt som inte helt delades av Simon som cyklar c:a 6 timmar om dagen i Köpenhamn.

Mellan varje talare var det mycket frågor som kom upp och detta ledde till många nya vinklar och intressanta tankar. Kvällen fortsatte sedan med att vi delade upp oss i mindre grupper för att diskutera olika ämnen, allt ifrån att planera en critical mass till att ställa upp ett manifest för hur man skulle kunna göra Malmö till en bättre cykelstad.

Det var en extremt trevlig kväll med mycket inspirerande och intressanta människor. Jag fick pratat lite med några i föreningen Pista Malmö, vilka är riktiga cykelentusiaster och som har många väldigt kloka tankar kring cykling. Jag hoppas innerligt att jag får träffa många av er den 30:e maj på seminariet angående supercykelbanan.

På det hela taget är det bara att lyfta på hatten för arrangörerna bakom det hela, Gröna Hjulet. Besök och gå med i deras grupp på Facebook vetja!

Cykla lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails