fredag 27 maj 2011

Är världen något att ständigt vara arg på?

Idag var det verkligen medvind till Lund. Tog inte tiden, men det måste varit nytt rekord, jag behövde ju knappt trampa. Vad betyder då detta? Jo, död och pina på vägen hem; vill inte ens tänka på motvinden jag kommer få!
Igår satt jag och slösurfade lite på Sydsvenskan och fastnade på deras så kallade ”läsarreaktioner”; det var 46% arga och 40% glada reaktioner. I skrivandets stund är det 48% arga och 39% glada (resterande procent är likgiltiga eller nyfikna). Min första och enda tanke var och är, ”varför är folk så arga hela tiden?”. Det är ju inte så kul att gå runt att vara arg, det är inte ens särskilt hälsosamt. Jag blir frustrerad och lite upprörd ibland, men sällan arg, oftare utmanad och motiverad att göra något åt det jag blir frustrerad över (t.ex. en av orsakerna till uppkomsten av denna blogg).

Att folk är arga ser man ju daglien även i trafiken; bilisterna är arga på cyklisterna, cyklisterna på fotgängarna, fotgängarna på cyklisterna, cyklisterna på bilisterna, bilisterna på fotgängarna och fotgängarna på bilisterna. Inte nog med det, sen är bilisterna arga på andra bilister, cyklister på cyklister och fotgängare på fotgängare. Något är galet! Jag är sällan arg i trafiken, jag tycker tvärtom att det är ganska trevligt att vara vänlig och därför också bli vänligt bemött, det mår jag bra av, det ger mig energi. Jag släpper gärna fram bilar, cyklister och fotgängare och jag tackar ALLTID bilister, cyklister och fotgängare när de släpper fram mig. Även om inte reglerna följs? Ja, absolut majoriteten av gångerna, det tjänar så lite till att bli arg. Blir jag ALDRIG arg då? Absolut! Ibland blir jag heligt förbannad och hyfsat ofta lite småirriterad, men det går över fort när jag blir framsläppt, tackar med en lätt vinkning och får ett erkännande tillbaka. Så lätt, så trevligt, så önskvärt.

Prova själv, nästa gång du känner att du håller på att bli arg eller irriterad, släpp fram någon eller tacka någon som släpper fram dig, eller tänk helt enkelt på hur trevligt det är att cykla eller kanske t.o.m. vad jag nyss skrivit.
Tankar om trafik, lite om cykling, läs och gilla eller skrik ”håll käft bloggar-djävel”, jag är mest glad för att jag har många trevliga läsare som berikar mitt liv. Ett stort tack!

Cykla lugnt!

2 kommentarer:

 1. Trevlig blogg och mycket bra initiativ. Hittade din blogg genom sydvenskans artikel "Faror och guldkorn för hoj". Håller med det du skriver i ditt inlägg även om jag är duktig på att bli irriterad på andra cyklister, bilister och fotgängare. Det finns dock skrämmande fall där vissa glömmer all sund förnuft och lätt orsakar mer kaos eller t o m olyckor framför allt under morgonen när så många är på väg till sina jobb eller skola i stor brådska. Hoppas fler läser ditt inlägg och får lite insikt i trafikvett.

  Trevlig blogg som sagt. Kommer att rekommendera den på fejan :)

  Ha en trevlig helg!
  MVH
  Madelayne

  SvaraRadera
 2. Tack för dom orden Madde! Det värmer att höra. Vad är en blogg utan dess läsare? Dessutom hoppas jag (kanske något naivt) att man kan göra någon skillnad genom att lyfta frågan och prata om det. Trevlig helg på dig med!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails