tisdag 3 augusti 2010

Flaskvatten, inte nu igen!

Idag i Expressen kan man läsa om vårt ökade användande av flaskvatten. Varför envisas folk med att betala dyra pengar för något som vi kan få direkt ur kranen? Vissa tycker det smakar lite godare om det finns en ”twist” av citron i smaken. Kanske ta en karaff med vatten och lägg en halv citron i. Då smakar vattnet faktiskt citron och inte ”kemisk citron”, vilket flaskvattnet gör. Eller varför inte stoppa i gurka, hallon, blåbär eller björnbär? De flesta bären och frukterna går att köpa i affären eller hitta helt gratis i skogen eller i trädgården.

Det har också börjat säljas mycket så kallat vitaminvatten. Dessa sorter ska hjälpa immunförsvaret, ge mer energi och förbättra hy och hår. Det är ju helt befängt, något som även läkaren Maria Taube menar eftersom vi inte har någon brist på vitaminer i vårt land. Får vi i oss mer vitaminer, gör sig kroppen bara av med överskottet. Enkel och basal biologi. Jag förstår inte att vi fortfarande köper detta skitsnack som olika företag överöser oss med, man kan tycka att vi borde ha lärt oss vid detta laget.

Inte nog att det kostar sinnesjukt mycket pengar att köpa vatten i flaska (som man återigen, kan få i princip gratis från kranen), det är också otroligt dåligt för miljön eftersom det går åt helt ofattbart mycket energi och olja för att ”tillverka” vattnet på flaska. Detta har jag tidigare skrivit om här. Jag kan också, återigen, tipsa om kortfilmen ”Story of bottled water”.

Hur gör du? Dricker du kranvatten eller flaskvatten? Vilka är dina argument för och emot det du gör?


1 kommentar:

  1. Instämmer! Rekommenderar att ha en karaff i kylen, det smakar faktiskt väldigt mycket bättre än direkt från kranen, där man man om man vill lägga in smaksättare som citron. Sen har jag alltid en flaska med mig, typ sigg som väger lika lite som en plastflaska och kan diskas ur.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails