måndag 5 juli 2010

Sommar

Först få jag väl be om ursäkt för min inaktivitet här på bloggen. Sommaren innebär som dom flesta vet en massa aktiviteter utomhus och bloggandet får stå tillbaka för en massa annat, precis som det sig bör. Dock rullar cykeln igen mellan hemmet och jobbet och det är bättre än någonsin. Det är fler som cykelpendlar nu på sommaren, vilket ger lite extra energi i cykelspåret. Dessutom är Lund och Malmö osedvanligt tyst så här års eftersom det är mycket färre bilar. Det är tystare, luften är lite lättare att andas och det tar inte så lång tid att ta sig genom staden. Nu ligger avgaserna täta över stränderna istället och köerna är i stället förflyttade till andra ställen där folk blir irriterade och stressade, över… ja, jag vet inte, det är ju semester och då ska man väl tagga ner lite. Eller? Sen får man ju passa sig lite extra när folk börjar jobba igen eftersom det nu blir en körkortsamnesti och förare, eller ska vi säga folk som inte borde vara förare, får behålla körkortet utan prövning av lämplighet.

Var en sväng nere i Portugal och tänkte kolla in cykelbanorna när jag ändå var där. Det fanns gott om cykeluthyrningsställen som man gjorde reklam för, men cykelbanor och möjlighet till cykling utan livet som insats fick man leta rejält efter. I staden där vi bodde, Albufeira, hittade jag en cykelbana. Det var klart avskild från körbanan, men inte från gångbanan (där det var träd i mitten och kullersten. Beläggningen på cykelbanan var klart markerad med rött och väldigt bra.De få hundra meterna som fanns var alltså helt ok, men man blev ganska bedrövad av att se avsaknaden av cykelmöjligheter. Dessutom fick man ett abrupt stopp på cykelbanan där man hade bestämt sig för att den skulle upphöra.Dock fanns det en hel del som cyklade inne i gamla stan bland alla backar och trappor och det såg ganska roligt ut eftersom det blev en otroligt varierande cykling med mycket inslag av mountainbiking.

Nä, nu är det tillbaka till skrivandet av avhandlingen. Förhoppningsvis blir det mer substans i nästa inlägg och förhoppningsvis kommer det bli mer frekvent, men den som lever får se.

Hepp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails