fredag 30 juli 2010

Informativ och äckligt pedagogisk film om att inte cykla på trottoaren.

Så kom äntligen regnet till sydvästa Skåne också, riktigt gött. Cykeln fick stanna inne idag, däremot tog fötterna till hjälp när vi skulle och handla och fick en grym promenad.

Hittade en liten video som på cyclelicio.us och den är gjord av Chicago Department of Transportation för att ta upp frågan om säkerhet och att cykla på trottoarer. Nu har ju inte Sverige och USA samma trafikregler, men det finns en del poänger i videon. Självklart är det att man inte ska cykla på trottoaren, det kan faktiskt få väldigt tråkiga konsekvenser och man bör visa så pass mycket hänsyn i trafiken, annars är det tveksamt om man ska vistas i den över huvud taget.

Två poänger utöver detta är något som jag skrivit lite och om här på bloggen. Det första är att, som man ser i videon, är det oerhört viktigt för cyklister att räcka ut handen när man ska svänga. Like självklart ska det vara att räcka ut handen som det är att blinka med bilen (vilket många Malmöbor suger hårt på). Det andra är att det inte är så farligt att cykla i trafiken bland bilarna. Det handlar mycket om att vänja sig. Man måste vänja sig vid att ha bilar tätt inpå sig, man måste vänja sig vid att läsa av biltrafiken och man måste vänja sig vid att bilister inte kan läsa ens tankar, utan att man måste visa var man ska och att man finns på körbanan (visst finns det nötter som inte fattar att man är där ändå, men, men...).

Så, håll tillgodo med en liten film så här inför helgen. Den är lite töntig får jag nog själv säga, men som sagt. Informativ och äckligt pedagogisk!Cykla lugnt i helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails