tisdag 5 januari 2010

Sverige verkar fortsätta sätta sitt rykte på spel med en massa tosigheter

När det nu inte är någon större cykelsäsong för mig får jag väl skriva om andra saker som jag funderar och reflekterar över.

Hittade idag en artikel på klimatsmart.se där de skriver om avverkningen av skog i Australien. Avverkning av en massa skog är och har varit ett enormt problem över hela världen, men tack och lov verkar det som att det finns ljusglimtar här och var, dock inte i detta fallet.

Det är gräsrotsorganisationen Avaaz.org som har startat en kampanj mot ett särskilt projekt på Tasmanien, där projektet Gunns Pulp Mill vill bygga ett enormt sågverk, vilket kommer medföra ännu mer avverkning och framför allt en enorm miljöpåverkan i form av förlorade habitat för djur och växter, men även ett enormt utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser vid bränningen av stubbåkrarna. Flera av världens största banker har nekat företaget lån eftersom miljöpåverkan är för stor. Dock inte verkar den svenska banken Nordea inte alls ha några betänkligheter angående detta. Det är detta Avaaz kampanj No Pulp Mill, Nordea grundar sig på.Inte nog med att Sverige totalt misslyckades på COP15 i Köpenhamn eller att Sverige ställts i dåligt dager i internationell media angående den bissara vargjakten. Nu får man som svensk hänga lite till med huvudet när en bank som Nordea visar total ignorans mot allt sunt förnuft.

Nä, Sverige utger sig och ses i många fall som föregångare och förebilder inom miljöarbetet, men ett gott rykte tar lång tid att bygga upp, men kan försvinna väldigt fort. Det är nog på tiden att Sveriges ledare och företagare börjar tänka sig för en gång extra innan dom stoppar foten i munnen och babblar på.

Visa ditt missnöje genom att gå in på Avaaz.org's sida och stöd deras kampanj mot Nordeas vansinnigheter.

Hepp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails