onsdag 18 november 2009

Nattsvart på miljöhimlen

Tar en paus i inläggen om motivation och cykling.

Igår morse offentliggjordes det nämligen att Shell får börja provborra efter fossila bränslen i Skåne, närmare bestämt i Lövestad utanför Sjöbo. Man blir ju inte lite trött när man hör något sådant i tider som dessa, där det enda man hör är hur vi ska klara klimatmålen i form av sänkta koldioxidutsläpp. Bilder från borrplatsen och även information kan man hitta på det politiskt och religiöst oberoende nätverket HEAVEN OR sHELL.

Förutom de utsläpp av koldioxid som fossila bränslen orsakar finns det så mycket mer problem bakom denna typen av bränslen; sotföroreningar vilket påverkar både klimat och människors hälsa, det ger otroligt fula ärr vid brytning i ofta väldigt natursköna områden där den biologiska mångfalden är på en bra nivå och dessutom är det ett ändligt och dyrt energislag.

Nä, länsstyrelsen borde ta sig i kragen och ge sig själv bakläxa i denna frågan. Min personliga intuition säger att det inte handlar om mycket mer än pengar och en stark lobbyverksamhet from de bolag som dels utvinner och säljer fossila bränslen, dels exploaterar naturen på ett hänsynslöst sätt.

Detta ger mig ännu mer styrka och motivation att sätta mig på pendlar-cykeln till och från jobb.

Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails