tisdag 7 juni 2011

Sveriges första cykelblogg i media

Sådär, nu var man tillbaka till verkligheten och bloggandet. Efter en välbehövlig mini-semester på Bornholm är det nu dags att sätta tänderna i vårt arbete för en hållbar stad där som alla vid detta lag vet innehåller en stor portion cykel.

Idag är det premiär för Sveriges första cykelblogg i en dagstidning. För ett tag sedan skrev jag till Sydsvenskan och undrade varför det inte fanns någon dagstidning i Sverige som har en cykelblogg. Det är väldigt konstigt med tanke på hur mycket cyklingen har ökat i Sverige de senaste åren och dessutom har man börjat prata ganska mycket cykel även inom politiken. Nåväl, för att göra en lång historia kort så har idag bloggen ”På två hjul” premiär på Sydsvenskan. Skribent? Yours truly!

Detta innebär inte att jag kommer lägga ner Malmö – Lund på cykel. Här kommer jag fortsätta med de mer ”tunga” cykelfrågorna medan bloggen på Sydsvenskan kommer vända sig till en bredare publik. Kanske kommer ”Mörke Marcus” ta upp fighten med ”Blondin Bella” när det gäller mode, vem vet?

Så, nu får ni ytterligare en cykelblogg att följa och dessutom får cyklingen ytterligare en kanal att visa sin storhet som transportmedel.

Cykla lugnt!

4 kommentarer:

 1. Grattis!
  Ser fram emot att följa den nya bloggen!

  MVH
  Madelayne

  SvaraRadera
 2. Kul Marcus,

  Bara att gratulera!

  Mvh
  Fritz / Cykelbloggar

  SvaraRadera
 3. Lycka tll i spalterna. Bra av en tidning att ge utrymme för cykelintressena. Här i Nyköping satsar lokaltidningen SN på motorbilagor. Artiklar som granskar cyklisterna intressen får man leta efter. Men så är stan en riktigt inbiten bilstad, tyvärr.

  SvaraRadera
 4. @Björn: Tack! Jo, det är kul. Sydsvenskan har hakat på vågen lite här nere tror jag. Dom skriver ganska mycket om cykling eftersom det händer mycket kring cykling här nere. Dom har också motorbilagor och bilbloggar, som alla andra tidningar, och det var lite därför jag kände att jag ville testa dom. Det är bara jobba på Björn, det är fler än du som jobbar för dom här frågorna och vi börjar bli ganska många cykelbloggare i Sverige. Det är bara att slänga iväg ett mail om du behöver info, bara snacka lite eller kanske ett motiverande ord i mörka stunder.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails