tisdag 19 juli 2011

Cyklister slår flyget under "Carmageddon" i L.A.

Här om dagen hittade jag en kul händelse som skulle gå av stapeln i USA. Man ska stänga av en av de mest trafikerade motorvägarna i Los Angeles. Detta skapade ju givetvis lite panik eftersom folk då inte vet hur de ska ta sig till jobb, för det finns väl inte något annat sätt än att köra bil, eller?

Jodå, flygbolaget JetBlue erbjöd en enkel biljett för $4 från Burbank till Long Beach. Det löjliga i detta är att det handlar om en sträcka på c:a 40 miles (c:a 64 km). Detta var lite väl magstarkt tyckte ett gäng bloggare och utmanade flygbolaget. Bloggarna hävdade att cyklister kunde göra sträckan snabbare än en person som tog flyget. Denna utmaning antog flygbolaget (all cred till dom)!

Det hela började på Twitter som ett skämt mellan bloggarna Tom Vanderbilt (@tomvanderbiltoch Gary Kavanagh (@GaryRidesBikes), men utvecklades till ett race som har fått väldigt mycket uppmärksamhet. Cyklandet gjordes av en så kallad "Urban bicyclist organisation" som kallar sig Wolfpack Hustle och flygturen gjordes av bloggaren Joe Anthony. Det var även en person som åkte inlines (Jenni Armstrong) och en person som åkte kollektivt (Gary Kavanagh). Alla startade från samma position klockan 10:50.

Hur gick det då? Cyklisterna vann så klart!

De olika transportslagen kom fram vid följande tidpunkter:

Wolfpack Hustle (Cyklister) 12:24
Gary Kavanagh (Kollektivtrafik) 12:44
Jenni Armstrong (Inlines) 13:24
Joe Anthony and Ezra Horne (flyg med JetBlue + taxi): 13:42


Ja, vad säger man. Sjukt rolig ide och otroligt kul att den genomfördes!

Vill ni läsa mer om det hela se:


Cykla lugnt!

1 kommentar:

  1. Samma sak i London:

    http://www.topgear.com/uk/videos/london-calling

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails