måndag 27 maj 2013

ECAL - Det där lilla extra

Cykel är hetare än någonsin och det diskuteras trafikfrågor hej vilt överallt. Diskussionerna tenderar att hamna på den negativa sidan och det är lätt att hamna där eftersom trafikanter i de olika trafikslagen verkar vara långt från varandra, även om det oftast är samma personer vid olika tillfällen.

Mitt i allt detta ska man inte glömma cykelns förträfflighet och framförallt ska man inte glömma att det finns en kultur runt cykeln som innehåller mer nytänkande och kreativitet än på många andra ställen.
Jag stötte på en liten film som visar kreativa och extremt fiffiga prylar till cykeln. Det handlar inte om dyra installationer med ljus, skum skyddsutrustning eller materialnördiga clip-pedaler. Det handlar om enkla, billiga och extremt coola små prylar. Sådant som gör en fantastisk upplevelse på cykeln ännu bättre.

Man hittar den på sidan Designboom, en sida som för övrigt är fullproppad med idéer och kreativitet. Sidans egen beskrivning är ” since 1999 home of design culture: designboom is the first and largest independent publication dedicated to architecture and design”.


ECAL «Bicycle Accessories» from ECAL on Vimeo.

Cykla aktivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails