tisdag 1 oktober 2013

Bikes vs Cars

Det händer inte mycket här nu. Det händer på Twitter och Facebook i stället. Men ibland finns det saker man vill trycka extra på. En ny film om cykling är en sådan sak.

Det är Fredrik Gertten som, mannen bakom dokumentärerna Bananas och Big boys gone bananas, som nu ger sig på att titta på konflikten som finns i trafiken. Han väljer här att titta på hur bilens status har format våra städer och vilken balans det finns i resurser när det gäller cykellobbyn jämför med billobbyn. Det finns också många andra aspekter som Fredrik väljer att ta upp i filmen.

För att filmen ska kunna bli av (dokumentärfilmare har ingen fancy Hollywoodbudget) har man dragit igång en Kickstarterkampanj med slogan "We are many". Syftet är så klart främst att kunna göra filmen, men även att visa att vi är väldigt många som cyklar och vill att cykeln ska få en högre status i trafikplaneringen. "We are many" betyder alltså att man hellre vill att många ska gå in och vara med med 1 dollar i stället för en aktör som går in med allt (vilket så klart också är ok).

Det finns en trailer till filmen vilken ger en fina förhoppningar om vad detta kan bli av. Jag har också haft det stora privilegiet att se lite skissfilmer som Fredrik gjort och förhoppningarna blev inte mindre av det.


BIKES vs CARS TRAILER from WG Film on Vimeo.

Så, visa nu att vi är många och hjälp till med en liten peng.

Cykla aktivt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails